REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské podkovy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podkovy připravené z mouky, cukru, mandlí, másla, vejce a citronové kůry, upečené, slepené meruňkovou marmeládou, zdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
120 ghrubé mouky
110 gmletých mandlí
80 gmoučkového cukru
40 gmásla
1 ksvejce
citronová kůra z 1/2 citronu
meruňková marmeláda
čokoládová poleva

Postup:

1. Prosátou hrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, rozklepnuté vejce, na jemno mleté mandle a na jemno nastrouhanou citronovou kůru smícháme v míse a necháme odpočinout
2. Těsto dáme do zdobicího sáčku a na plech s pečicím papírem vytlačujeme stejně velké podkovy
3. Dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C 10-15 minut a necháme vychladnout
4. Pak podkovy slepíme k sobě meruňkovou marmeládou a konce namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě.

Doporučení:

Na slepování podkov můžeme použít místo marmelády i jiná pojidla (oříškový krém typu nutela nebo čokoládovou pomazánku).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy