Podkovy připravené z mouky, cukru, mandlí, másla, vejce a citronové kůry, upečené, slepené meruňkovou marmeládou, zdobené čokoládovou polevou.
Ingredience:
120 g | hrubé mouky |
110 g | mletých mandlí |
80 g | moučkového cukru |
40 g | másla |
1 ks | vejce |
citronová kůra z 1/2 citronu | |
meruňková marmeláda | |
čokoládová poleva |
Postup:
1. Prosátou hrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, rozklepnuté vejce, na jemno mleté mandle a na jemno nastrouhanou citronovou kůru smícháme v míse a necháme odpočinout
2. Těsto dáme do zdobicího sáčku a na plech s pečicím papírem vytlačujeme stejně velké podkovy
3. Dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C 10-15 minut a necháme vychladnout
4. Pak podkovy slepíme k sobě meruňkovou marmeládou a konce namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě.
Na slepování podkov můžeme použít místo marmelády i jiná pojidla (oříškový krém typu nutela nebo čokoládovou pomazánku).