Pomocí cukrářského sáčku vytvořená na plechu kolečka a proužky, upečené, máčené v čokoládě, zdobené posekanými loupanými mandlemi.
Ingredience:
180 g | polohrubé mouky |
180 g | práškového cukru |
3 ks | vejce |
čokoláda | |
sekané mandle | |
máslo na vymazání plechu |
Postup:
1. Vejce utřeme s cukrem do pěny a pak vmícháme prosátou mouku
2. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na plech vymazaný máslem kolečka a proužky
3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (160-170 °C) dozlatova
4. Vychlazené cukroví máčíme v rozpuštěné čokoládě a sypeme posekanými loupanými mandlemi.
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.
Poznámka:Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.