REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské pečivo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomocí cukrářského sáčku vytvořená na plechu kolečka a proužky, upečené, máčené v čokoládě, zdobené posekanými loupanými mandlemi.


Ingredience:
180 gpolohrubé mouky
180 gpráškového cukru
3 ksvejce
čokoláda
sekané mandle
máslo na vymazání plechu

Postup:

1. Vejce utřeme s cukrem do pěny a pak vmícháme prosátou mouku
2. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na plech vymazaný máslem kolečka a proužky
3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (160-170 °C) dozlatova
4. Vychlazené cukroví máčíme v rozpuštěné čokoládě a sypeme posekanými loupanými mandlemi.

Doporučení:

Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy