REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské ořechové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z ořechů, cukru, vejce a strouhanky upečené v troubě, zdobené krémem a rozpuštěnou čokoládou.


Ingredience:
250 gmoučkového cukru
250 gmletých vlašských ořechů
20 gstrouhanky
1 ksvejce
1 ksžloutku
Na krém:
250 mlmléka
250 gmásla
100 gmoučkového cukru
40 ghladké mouky
Na polevu:
200 ghořké čokolády
50gztuženého tuku

Postup:

1. Do mísy dáme na jemno mleté vlašské ořechy, moučkový cukr, vejce, žloutek, strouhanku, vše důkladně propracujeme a pak hmotu uložíme na 1 hodinu do ledničky
2. Potom z hmoty vytvarujeme asi 6 cm dlouhé rohlíčky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, lehce zploštíme nožem, vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a zhruba 5 minut pečeme, poté teplotu snížíme na 100 °C a dopékáme dalších 30 minut a necháme vychladnout
3. Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme hladkou mouku, metličkou rozmícháme do hladka a za stálého míchání uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout, pak postupně zašleháme na menší kousky nakrájené změklé máslo vyšlehané s moučkovým cukrem do hladké pěny
4. Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, na upečené rohlíčky nastříkáme vlnovku a necháme v ledničce ztuhnout
5. Nakonec v horké lázni rozpustíme čokoládu s tukem a do polevy namáčíme krém na rohlíčkách a necháme opět ztuhnout.

Doporučení:

Rohlíčky ještě můžeme posypat různým cukrářským zdobením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy