Rohlíčky z ořechů, cukru, vejce a strouhanky upečené v troubě, zdobené krémem a rozpuštěnou čokoládou.
Ingredience:
250 g | moučkového cukru |
250 g | mletých vlašských ořechů |
20 g | strouhanky |
1 ks | vejce |
1 ks | žloutku |
Na krém: | |
250 ml | mléka |
250 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
40 g | hladké mouky |
Na polevu: | |
200 g | hořké čokolády |
50g | ztuženého tuku |
Postup:
1. Do mísy dáme na jemno mleté vlašské ořechy, moučkový cukr, vejce, žloutek, strouhanku, vše důkladně propracujeme a pak hmotu uložíme na 1 hodinu do ledničky
2. Potom z hmoty vytvarujeme asi 6 cm dlouhé rohlíčky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, lehce zploštíme nožem, vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a zhruba 5 minut pečeme, poté teplotu snížíme na 100 °C a dopékáme dalších 30 minut a necháme vychladnout
3. Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme hladkou mouku, metličkou rozmícháme do hladka a za stálého míchání uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout, pak postupně zašleháme na menší kousky nakrájené změklé máslo vyšlehané s moučkovým cukrem do hladké pěny
4. Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, na upečené rohlíčky nastříkáme vlnovku a necháme v ledničce ztuhnout
5. Nakonec v horké lázni rozpustíme čokoládu s tukem a do polevy namáčíme krém na rohlíčkách a necháme opět ztuhnout.
Rohlíčky ještě můžeme posypat různým cukrářským zdobením.