REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené linecké košíčky plněné čokoládou, marmeládou a pařížským krémem, zdobené dle libosti, například cukrářskými kuličkami, čokoládovou rýží a pod.


Ingredience:
Recept asi na 4 kusů:
Na těsto na košíčky:
200 ghladké mouky
150 gmásla nebo rostlinného tuku
70 gcukr moučka
30 gmletých vlašských ořechů
20 gkakaa
1 ksžloutek
1/2 sáčkuvanilkového cukru
Ostatní:
pikantní marmeláda a čokoláda nebo čokoládová poleva
papírové košíčky, cukrářské zdobení, například kuličky, čokoládová rýže ...
Na pařížský krém:
200 gcukru moučka
100 gčokolády na vaření
100 gtuk 100 % (např: Omega)
50 gkakaa
25 gvanilkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání (33 %)

Postup:

1. Smícháme spolu všechny sypké suroviny na těsto, pak postupně zapracujeme máslo nebo tuk a vaječný žloutek, těsto necháme v lednici odležet, klidně i přes noc, zabalené v potravinářské fólii
2. Po odložení kousky těsta vtlačujeme do formiček na košíčky, pečeme v troubě vyhřáté na cca 170-180 °C dozlatova
3. Ještě teplé košíčky vyklápíme z formiček a necháme vychladnout
4. Košíčky vylijeme rozpuštěnou čokoládou, nebo čokoládovou polevou a po ztuhnutí doprostřed každého košíčku kápneme marmeládu
5. Nejlépe pomocí cukrářského sáčku ozdobíme košíčky pařížským krémem, posypeme cukrářským zdobením, například kuličkami a čokoládovou rýží.

Příprava pařížského krému:
1. Do hrnce dáme šlahačku, cukr a tuk, pomalu rozehříváme až se tuk i cukr rozpustí
2. Přidáme nalámanou čokoládu a kakao, vše dobře rozmícháme až se spojí a přivedeme do varu
3. Odstavíme, necháme zchládnout a dáme do druhého dne vychladit do lednice
4. Vychlazený krém druhý den mírně nahřejeme a vyšleháme do nadýchané konzistence.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy