REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené linecké košíčky plněné čokoládou, marmeládou a pařížským krémem, zdobené dle libosti, například cukrářskými kuličkami, čokoládovou rýží a pod.


Ingredience:
Recept asi na 4 kusů:
Na těsto na košíčky:
200 ghladké mouky
150 gmásla nebo rostlinného tuku
70 gcukr moučka
30 gmletých vlašských ořechů
20 gkakaa
1 ksžloutek
1/2 sáčkuvanilkového cukru
Ostatní:
pikantní marmeláda a čokoláda nebo čokoládová poleva
papírové košíčky, cukrářské zdobení, například kuličky, čokoládová rýže ...
Na pařížský krém:
200 gcukru moučka
100 gčokolády na vaření
100 gtuk 100 % (např: Omega)
50 gkakaa
25 gvanilkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání (33 %)

Postup:

1. Smícháme spolu všechny sypké suroviny na těsto, pak postupně zapracujeme máslo nebo tuk a vaječný žloutek, těsto necháme v lednici odležet, klidně i přes noc, zabalené v potravinářské fólii
2. Po odložení kousky těsta vtlačujeme do formiček na košíčky, pečeme v troubě vyhřáté na cca 170-180 °C dozlatova
3. Ještě teplé košíčky vyklápíme z formiček a necháme vychladnout
4. Košíčky vylijeme rozpuštěnou čokoládou, nebo čokoládovou polevou a po ztuhnutí doprostřed každého košíčku kápneme marmeládu
5. Nejlépe pomocí cukrářského sáčku ozdobíme košíčky pařížským krémem, posypeme cukrářským zdobením, například kuličkami a čokoládovou rýží.

Příprava pařížského krému:
1. Do hrnce dáme šlahačku, cukr a tuk, pomalu rozehříváme až se tuk i cukr rozpustí
2. Přidáme nalámanou čokoládu a kakao, vše dobře rozmícháme až se spojí a přivedeme do varu
3. Odstavíme, necháme zchládnout a dáme do druhého dne vychladit do lednice
4. Vychlazený krém druhý den mírně nahřejeme a vyšleháme do nadýchané konzistence.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy