Pečené papriky plněné ovesnými vločkami, salámem a dalšími ingrediencemi, zapečené v troubě.
Ingredience:
120 g | měkkého salámu |
100 g | ovesných vloček |
80 g | tvrdého sýru eidamu |
500 ml | vývaru |
1 lžička | nasekané čerstvé petrželky kudrnky |
1 lžička | nasekané čerstvé pažitky |
3 lžíce | oleje |
8 ks | paprik |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ovesné vločky dáme do hrnce, zalijeme vývarem, povaříme 10 minut, scedíme a necháme vychladnout
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na dvou lžících rozehřátého oleje, dobře promícháme s ovesnými vločkami, rozklepnutým vejcem, nasekanou petrželkou, pažitkou, nastrouhaným sýrem, na malé kostičky nakrájeným salámem, solí a pepřem
3. Z omytých, osušených paprik odkrojíme vršky, zbavíme je semen , naplníme směsí, naskládáme do zapékací misky, zakapeme zbylým olejem
4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20-30 minut a to za občasného podlévání vývarem.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chleba.
Poznámka:Místo měkkého salámu můžeme použít špekáčky, klobásu nebo šunku.