REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné mletým masem, zapečené s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant, jak naplnit mletým masem vydlabané masité papriky a upéci je v troubě podlité rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
6-8 ksvětších masitých paprik
6 ksvětších rajčat
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksvelké vejce
500-600 gmletého masa (hovězí + vepřové 1:1)
200 gvařené rýže
100 gnastrouhaného tvrdého sýru
80 ghladké mouky
1 dclkečupu
1 dclsmetany
1 lžícecukru
mletý černý pepř
sádlo
voda
sůl

Postup:
  1. Omyté, osušené papriky podélně rozkrojíme a zbavíme je jadřinců a stopek
  2. Na sádle orestujeme 1 ks cibule a nadrobno pokrájený česnek
  3. Mleté maso smícháme s orestovanou cibulí a česnekem, vejcem, hladkou moukou a vařenou rýží, vše osolíme a okořeníme pepřem, promíchání
  4. Hotovou směsí naplníme připravené papriky, skrojeným vrškem je přikryjeme a naskládáme do sádlem vymazaného pekáčku
  5. Druhou cibuli nakrájenou na drobno dáme do misky, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a kečup, zalijeme hrnkem vody, důkladně promícháme, mírně osolíme a okořeníme pepřem, dochutíme cukrem, rajčatovou směsí podlijeme papriky v pekáčku
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 40-50 minut
  7. Ke konci pečení omáčku zjemníme smetanou a papriky posypeme nastrouhaným sýrem, ten necháme v troubě rozpustit.
Doporučení:

Podáváme nejlépe s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy