REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné mletým masem, zapečené posypané sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi orestovanou masovou směsí s cibulí naplněné půlky masitých paprik, ty zapečené v troubě podlité rajčatovou směsí, ke konci zapečené posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
700 g mletého vepřového masa
200 gtvrdého sýra (eidam ...)
4 ksvelké masité papriky
4 ksvětší rajčata
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksvejce
1 sáčekvařené rýže (125 g syrové)
1 hrststrouhanky
3 lžícekečupu
koření na mleté maso
voda na podlití
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Omyté, osušené papriky podélně rozkrojíme a zbavíme je jadřinců a stopek
  2. Na oleji orestujeme 1 ks cibule nakrájené na drobno, přidáme mleté maso, to solíme a okořeníme kořením na mletá masa, chvíli, za občasného promíchání, restujeme, nakonec maso dochutíme prolisovaným česnekem, odstraníme ze zdroje tepla a necháme prochladnout
  3. Do vychladlého masa zamícháme uvařenou rýži, vejce, strouhanku a polovinu výše uvedeného množství nastrouhaného tvrdého sýra, promícháme, dochutíme pepřem a solí, pak směsí naplníme půlky paprik, ty pak vyskládáme do pekáčku
  4. Druhou cibuli nakrájenou na drobno dáme do misky, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a kečup, zalijeme hrnkem vody, důkladně promícháme, mírně osolíme a okořeníme pepřem, rajčatovou směsí podlijeme papriky v pekáčku
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 30 minut
  6. Úplně na konec pečení jednotlivé papriky posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra, až povolí, máme hotovo a můžeme plech vytáhnout z trouby a papriky servírovat
  7. Papriky servírujeme i s částí rajčatového výpeku obložené kousky čerstvé nebo opečené bagety.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

Chlorella, matcha, moringa, kelp, spirulina… Cizí slova, kterým se snadno naučíte. Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří. Miliony rostlinných druhů se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

číst dále ...

Směs od Labety – Mazanec bez lepku

Mazat se s mazancem? Proč ne, když máte dost času. Se směsí od Labety je to ale taková hračka, že si tuhle sladkou dobrotu upečete i několikrát za rok, nejen na Vánoce. Navíc se jedná o bezlepkový produkt, takže ho můžete bez obav nabídnout i jakékoli návštěvě. Do těsta už stačí jen přidat mléko, máslo a žloutky. Dle chuti doplníte do těsta rozinky, kandované ovoce, ořechy nebo mandle. Pečení si pak můžete usnadnit v domácí elektrické pekárně. A je raz dva napečeno. Mazanec od Labety si zamilujete vy i celá vaše rodina stejně jako ten od babičky.

číst dále ...

Už jste našli drink, který vám sedí? Frank Sinatra si ho namíchal sám

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.

číst dále ...

Neházejte luštěniny do jednoho pytle a neochuzujte se o skvělý zdroj zdraví

Luštěniny nejsou jen zelená čočka a hrách. Tato rodina je bohatá a nabízí spoustu různých chutí. Součástí jídelníčku by měla být nejen díky své variabilitě užití a chutí, ale také pro blahý vliv na naše zdraví. Moderní gastronomie luštěniny využívá často a díky tomu stále roste její popularita, a to nejen mezi vegetariány a vegany. Seznamte se s dalšími druhy luštěnin a pozvedněte jejich konzumaci v České republice, která je celosvětově podprůměrná. Nevyhýbejte se luštěninám, nevíte, o co přicházíte.

číst dále ...

Nové exkluzivní japonské whisky na českém trhu

Společnost Premier Wines & Spirits s novým rokem 2020 představuje rozšířené portfolio svého whisky sortimentu. Nově na náš trh přináší stále oblíbenější japonské whisky. Konkrétně zde pořídíte exkluzivní Kura The Whisky a whisky Kamiki, která jako první zraje v sudech z japonského cedru.

číst dále ...

Překvapivě dietní: obohaťte letos svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná rázně odmítli

Začali jste nový rok s předsevzetím dostat se do kondice a ideálně pár kilo zhubnout? Letos by to pro vás nemusel být takový oříšek, měli byste ale volit správnou cestu. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí zařadit potraviny, o kterých byste možná na první pohled ani neřekli, že vám v boji s přebytečnými kily mohou pomoci.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy