Papriky lze naplnit čímkoliv. Vyzkoušejte tento recept na masité barevné papriky naplněné mletým hovězím masem nastaveným pohankou, jsou skvělé.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | barevné masité papriky |
4 ks | rajčata |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
200 g | mletého hovězího masa |
200 g | vařené pohanky |
parmazán | |
petrželka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Papriky omyjeme, odřízneme vršky, odstraníme semínka a blanky, zabalíme do alobalu, pečeme v troubě 15 minut, pak alobal odstraníme, papriky necháme vychladnout
- Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, mleté maso, ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem, za stálého míchání opečeme do měkka
- Ke směsi přidáme uvařenou pohanku, promícháme
- Masovou směsí naplníme papriky až po okraj, přiklopíme je vršky paprik, vložíme do trouby, zapékáme dalších 10-15 minut
- Nakonec sundáme vršky paprik, papriky posypeme parmazánem, vložíme do trouby a necháme sýr roztavit
- Podáváme teplé se zeleninovým salátem a pečivem.
Jak uvaříme pohanku; pohanku na sítku propláchneme vroucí vodou a necháme odkapat, přendáme do hrnce, přidáme vývar, sůl a přivedeme k varu, necháme 3 minuty vařit, pak přiklopíme a stáhneme z plotýnky, přikryjeme utěrkou a 20 minut necháme “dojít”.
Papriky plněné kukuřicí a sýrem feta
Papriky plněné mletým masem, zapečené posypané sýrem