REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné kukuřicí a sýrem feta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky plněné směsí z kukuřice, rajčat, sýra a dalších ingrediencí, zapečené s bílým vínem a rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
4 ksžlutých paprik
3 ksrajčat
3 kslahůdkové cibulky
1/2 kssvazku šalvěje
500 mlrajčatové omáčky (tetrapak)
100 mlbílého vína
Na náplň:
2 lžíceolivového oleje
250 gsterilované kukuřice
200 gsýra feta
100 gstrouhanky
100 gzakysané krémové smetany
3 ksšalotky
2 kslahůdkové cibulky
2 ksrajčat
1/2 kssvazku petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Papriky omyjeme, odřízneme vršky, vyřízneme semeníky a přepážky
2. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka, 2 rajčata nakrájíme na kostky a 3 rajčata rozčtvrtíme, dáme stranou
2. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupané, na drobno nakrájené šalotky, přidáme nakrájená rajčata, krátce osmahneme, osolíme, opepříme a vše přendáme do větší mísy
3. K rajčatům přidáme scezenou a okapanou kukuřici, sýr feta nakrájený na kostičky, na jemno nasekanou petrželku, zakysanou smetanu, strouhanku, 2 očištěné, na tenké plátky nakrájené lahůdkové cibulky, vše pak umícháme na kompaktní hmotu, osolíme a opepříme
4. Připravenou zeleninovou směsí naplníme papriky, nasadíme na ně odříznuté vršky, rozložíme do pekáčku, zalijeme bílým vínem a rajčatovou omáčkou, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C) a pečeme asi 15 minut
5. Pak 3 lahůdkové cibulky nakrájíme na plátky silné 1 cm a spolu se čtvrtkami rajčat a šalvějí vložíme ještě na 10 minut do omáčky k paprikám, pak hotové papriky vyjmeme, rozdělíme na jednotlivé talíře, doplníme omáčkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy