REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu zavařené proužky paprik spolu s cibulí a kořením.


Ingredience:
papriky
cibule
voda
sůl
Koření na jednu sklenici o objemu 0,7 l:
2 kskuličky nového koření
2 kszrnka černého pepře
1 ksbobkový list
1/3 lžičkyhořčičného semínka
Na nálev:
1 lvody
1/4 locta
100 gcukru
25 gsoli

Postup:

1. Papriky zbavené stopek a jadřinců opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je nakrájíme na proužky
2. Připravenou zeleninu povaříme v mírně osolené vodě asi 5 minut, okapané vyskládáme do sklenic spolu s kolečky cibule a kořením
3. Sklenice zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme tak 25 minut při teplotě 85 °C.

Příprava nálevu:
Vodu octem, s cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy