REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikové medailonky s rajčatovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové medailonky potřené paprikovou směsí, opečené a podávané s rajčatovým salátem.


Ingredience:
400 gvepřových medailonků
2 lžičkysladké mleté papriky
1 lžíceolivového oleje
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
Na salát:
400 gcherry rajčat
100 gčerstvého špenátu
1 lžíceolivového oleje
1 lžícelimetkové šťávy
1 hrsthladkolisté petrželky
1 hrstčerstvých mátových lístků
1-2 ksplechovky bílých fazolí

Postup:

1. Do mísy dáme oloupané utřené stroužky česneku, mletou papriku, olivový olej, sůl, mletý pepř a dobře vše promícháme
2. Přidáme očištěné medailonky, připravenou směs prsty vetřeme do masa a necháme 10 minut uležet
3. Pak maso opékáme z každé strany 6 minut na grilovací pánvi nebo grilu
4. Čerstvou limetkovou šťávu smícháme s olivovým olejem, na drobno nasekanou petrželkou, přepůlenými cherry rajčaty, okapanými bílými fazolemi, špenátem, mátou a podáváme k masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy