Opečená panenka servírovaná s omáčkou z povidel, švestek, slivovice a dalších ingrediencí.
Ingredience:
800 g | vepřové panenky |
250 g | mražených švestek |
100 g | anglické slaniny |
1/2 lžičky | worcesterské omáčky |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | švestkových povidel |
1 lžíce | moučkového cukru |
250 ml | masového vývaru |
20 ml | slivovice |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou panenku naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme plátky anglické slaniny, převážeme potravinářským provázkem a v pánvi na rozehřátém oleji maso opečeme doměkka ze všech stran asi 12 minut a pak vyjmeme
2. Na omáčku výpek zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme, vmícháme povidla, prohřejeme, zalijeme masovým vývarem a rozšleháme
3. V jiné pánvi na rozehřátém másle krátce opečeme rozmražené, rozpůlené, vypeckované, v moučkovém cukru obalené švestky, zalijeme slivovicí a švestky i se šťávou dáme do povidlové omáčky
4. Vše promícháme, ochutíme worcesterem, solí, pepřem, prohřejeme a podáváme k panence spolu s bramborovými noky.