Dušená rýže na másle s podušenou čerstvou paprikou.
Ingredience:
320 g | červené a zelené papriky |
250 g | rýže |
25 g | másla |
500 ml | vody |
2 lžíce | lžíce oleje |
sůl |
Postup:
1. Rýži před vařením dobře propláchneme horkou vodou(zbavíme ji tak nečistot, škrobu a proto se pak po uvaření nelepí)
2. Rýži osmahneme za stálého míchání na rozpáleném oleji,až zesklovatí, zalijeme horkou vodou, osolíme, mírně promícháme a vaříme na mírném plameni pod pokličkou doměkka
3. Na rozpuštěném másle podusíme na menší nudličky nakrájenou papriku (červenou i zelenou) a přidáme do měkké rýže
4. Promícháme lehce vidličkou.
– Rýži vaříme ve větším hrnci, aby se měla kam nabobtnat a rozložit na tenčí vrstvu a tím byla měkká spodní vrstva i vrchní.
Poznámka:– Během vaření rýži nemícháme, protože míchání se usazuje škrob na dno a rýže by se mohla připálit.