Rýže podušená v troubě, ochucená jablky, broskvemi, rozinkami a hřebíčkem.
Ingredience:
300 g | rýže |
2-3 ks | broskve |
1 ks | cibule |
2 ks | jablka |
1 lžíce | másla |
1 hrst | rozinek |
voda (na 1 díl rýže patří 2 díly vody) | |
hřebíček | |
sůl |
Postup:
1. Opranou rýži necháme okapat
2. Připravenou rýži vsypeme na rozehřáté máslo, přidáme oprané rozinky, na kousky pokrájená jablka a cibuli v celku, do které jsem zapíchali 2-3 ks hřebíčky
3. Osolíme, promícháme, zalijeme vodou a dáme dusit na 15 minut do trouby vyhřáté na 190-200 °C
4. Do měkké rýže vmícháme na kousky pokrájené broskve, lehce promícháme a necháme prohřát.