REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocná rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže podušená v troubě, ochucená jablky, broskvemi, rozinkami a hřebíčkem.


Ingredience:
300 grýže
2-3 ksbroskve
1 kscibule
2 ksjablka
1 lžícemásla
1 hrstrozinek
voda (na 1 díl rýže patří 2 díly vody)
hřebíček
sůl

Postup:

1. Opranou rýži necháme okapat
2. Připravenou rýži vsypeme na rozehřáté máslo, přidáme oprané rozinky, na kousky pokrájená jablka a cibuli v celku, do které jsem zapíchali 2-3 ks hřebíčky
3. Osolíme, promícháme, zalijeme vodou a dáme dusit na 15 minut do trouby vyhřáté na 190-200 °C
4. Do měkké rýže vmícháme na kousky pokrájené broskve, lehce promícháme a necháme prohřát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy