REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panna Cotta s polevou ze sezónního ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená Panna Cotta vychlazená ve sklenicích, doplněná rozvarem ze sezónního ovoce, servírovaná ozdobená kousky ovoce a lístky máty.


Ingredience:
Rozpis na 6 skleniček:
2 šálkysmetany ke šlehání
1 šálekzakysané smetany
1 šálekplnotučného mléka
1/2 šálkucukru
1 balíčekželatiny
1 lžičkavanilkového extraktu
špetka soli
Na polevu:
2 šálkyovoce (jahody, maliny, borůvky ...)
3 lžícecukru krystal
1/2 lžícecitronové šťávy
Ostatní:
drobné ovoce a lístky mát na ozdobu

Postup:
  1. Do hrnce nalijeme 1 šálek mléka, přidáme balíček želatiny, necháme stát asi 5 minut, dokud želatina nezměkne, dáme zahřívat na zdroj tepla, ale nevaříme!, necháme želatinu úplně rozpustit
  2. Do mléka s rozpuštěnou želatinou nalijeme 2 šálky smetany na šlehání, vanilkový extrakt a špetku soli, pokračujeme, zahříváme, mícháme, tak 5 minut zahříváme, ale opět nevaříme!, pak odstavíme ze zdroje tepla a necháme 5 minut prochladnout
  3. Do misky dáme zakysanou smetanu, za stálého šlehání přidáme teplý krém, mixujeme dohladka, pak necháme hmotu zchládnout, rozdělíme do 6 skleniček a dáme do lednice na 5 až 6 hodin ztuhnout a dobře vychladit
  4. V novém hrnci připravíme rozvar z ovoce (použijeme nejprve jen 1 šálek) na polevu, 1/2 lžíce citronové šťávy a 3 lžic cukru, vše přivedem k varu a vaříme tak 5 minut, nakonec do rozvaru vmícháme zbytek ovoce, zamícháme, odstavíme ze zdroje tepla
  5. Polevu vychlazenou na pokojovou teplotu rozdělíme na Panna Cottu ve sklenicích, sklenice ozdobíme kousky ovoce a lístky máty a můžeme podávat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy