REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panna cotta s kiwi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetana svařená se želatinou, mlékem a cukrem nalitá do formiček, kde se nechá ztuhnout, podávaná ozdobená kiwi.


Ingredience:
500 mlsmetany
100 mlmléka
50 gcukru
3 ksplátků želatiny
šťáva z 1 citronu
voda
Na kiwi omáčku:
200 gželírovacího cukru (3:1)
4 kskiwi
šťáva z 1 citronu
Na ozdobu:
kiwi

Postup:

1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat
2. Do kastrůlku nalijeme smetanu, mléko, přidáme cukr a přivedeme k varu, poté sundáme z tepla a necháme lehce zchladnout, pak přidáme vymačkanou želatinu, kterou necháme rozpustit
3. Potom pomalu přilijeme citronovou šťávu a směs ještě za tepla rozdělíme do pohárků nebo misek a přes noc je uložíme do lednice
4. Na omáčku oloupané kiwi rozmixujeme s citronovou šťávou, dáme do kastrůlku, přisypeme želírovací cukr, přivedeme k varu, snížíme teplotu, povaříme asi 5 minut a necháme zchladnout
5. Pak polijeme povrch každé panna cotty a před podáváním necháme dezert asi 1 hodinu odpočinout v lednici a ozdobíme kouskem kiwi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy