Smetana svařená se želatinou, mlékem a cukrem nalitá do formiček, kde se nechá ztuhnout, podávaná ozdobená kiwi.
Ingredience:
500 ml | smetany |
100 ml | mléka |
50 g | cukru |
3 ks | plátků želatiny |
šťáva z 1 citronu | |
voda | |
Na kiwi omáčku: | |
200 g | želírovacího cukru (3:1) |
4 ks | kiwi |
šťáva z 1 citronu | |
Na ozdobu: | |
kiwi |
Postup:
1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat
2. Do kastrůlku nalijeme smetanu, mléko, přidáme cukr a přivedeme k varu, poté sundáme z tepla a necháme lehce zchladnout, pak přidáme vymačkanou želatinu, kterou necháme rozpustit
3. Potom pomalu přilijeme citronovou šťávu a směs ještě za tepla rozdělíme do pohárků nebo misek a přes noc je uložíme do lednice
4. Na omáčku oloupané kiwi rozmixujeme s citronovou šťávou, dáme do kastrůlku, přisypeme želírovací cukr, přivedeme k varu, snížíme teplotu, povaříme asi 5 minut a necháme zchladnout
5. Pak polijeme povrch každé panna cotty a před podáváním necháme dezert asi 1 hodinu odpočinout v lednici a ozdobíme kouskem kiwi.