REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pangasius pošírovaný s bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dietní způsob přípravy potravin – pošírování. Filety z pangasiuse uvařené v ochuceném nálevu při velmi malé teplotě.


Ingredience:
4 ksfilety z pangasia
2 ksmenší lemetky
1 ksšalotky nebo malé cibule
3/4 lvody
1/4 lbílého vína
směs čerstvých bylinek (bazalka, tymián, rozmarýn ...)
kuličky bílého pepře
sůl

Postup:

1. Rybí filety omyjeme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat, pak je pokapeme limetkovou šťávou, maso osolíme
2. V velkém hrnci si připravíme várku; do vody, nalijeme víno, přidáme kuličky pepře, jemně nasekanou šalotku a bylinky, vše vaříme tak 20 minut, nálev odstavíme
3. Do horké várky vložíme porce připravené filety a pošírujeme je 5 minut (dáme je vařit na mírný plamen, ode dna by měly stoupat drobné bublinky, ale voda nesmí klokotat!)
4. Pošírované ryby sundáme ze zdroje tepla a rybu necháme ještě 5 minut ležet ve várce.

Doporučení:

Jednotlivé porce pošírovaného pangasia servírujeme s vařenými brambory nebo jen se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy