REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panforte di siena

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční italský dezert obsahující ovoce a ořechy, vzdáleně se podobá našemu biskupskému chlebíčku.


Ingredience:
120 gpražených lískových oříšků
120 gopražených mandlí
100 gmedu
80 gkandované citrusové kůry
70 gmásla
60 gsušených meruněk
60 gcukru krupice
60 gpolohrubé mouky
2 lžícehořkého kakaa
1 lžičkamleté skořice
1/4 lžičkymletého kardamomu
1/4 lžičkystrouhaného muškátového oříšku
1/4 lžičkylžidrceného hřebíčkučky
2 ksvajec
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání

Postup:

1. Do mísy dáme na hrobo nasekané opražené lískové ořechy i mandle, na jemno nasekanou citrusovou kůru, na drobno nakrájené meruňky, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru a vše dobře promícháme
2. Do jiné mísy prosijeme polohrubou mouku s kakaem, přidáme mletou skořici, mletý kardamom, na jemno nastrouhaný muškátový oříšek, drcený hřebíček vše dobře promícháme a obě připravené směsi spolu promícháme
3. Do kastrůlku dáme máslo, přidáme krupicový cukr, med a na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom směs zvolna provaříme dokud nezhoustne a nezačne tmavnout, pak sundáme z tepla, necháme vychladnout a nakonec vmícháme vejce a připravenou sypkou směs
4. Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme připravenou směsí, povrch uhladíme navlhčenou lžící, vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi 40 minut, ve formě necháme vystydnout, pak překlopíme, posypeme silnou vrstvou moučkového cukru a krájíme až druhý den.

Doporučení:

V aluminiové fólii vydrží několik týdnů, ale nedává se do lednice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy