REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panforte di Natale – italský vánoční perník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento perníkový dort patří mezi tradiční vánoční pečivo na italském stole. Samozřejmě že existuje mnoho obměn tohoto receptu.


Ingredience:
400 gmandlí
350 gkandovaného ovoce
200 ghladké mouky
300 gmedu
150 gčokolády na vaření
150 gpráškového cukru
1 hrstpiniových semínek
2 lžičkymleté skořice
1/2 lžícekandované pomerančové kůry
muškátový oříšek
vanilkový cukr
špetka pepře
máslo

Postup:

1. Půlku výše uvedeného množství mandlí rozemeleme (druhou půlku spolu s piniovými semínky zamícháme do těsta v celku)
2. Med zahřejeme v hrnci dokud nezprůhlední, poté ho sundáme ze zdroje tepla
3. K medu přidáme čokoládu na vaření, rozemleté i celé mandle, piniová semínka, kandované ovoce, pomerančovou kůru, pepř, skořici, muškátový oříšek vanilkový cukr a mouku a mícháme vařečkou, dokud těsto nebude hladké, mouku přidáváme opatrně, po menších částech, aby se dobře spojila s ostatními ingrediencemi
4. Těsto vlijte do máslem vymazaného a krupicí vysypaného dortové formy, případně pekáče
5. Pečte v troubě vyhřáté na 170-180 °C tak 30 minut, hotový perník musí být pevný a pěkně zlatavý
6. Vychladlé panforte posypte moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy