V troubě zapečené palačinky servírované potřené džemem, polité jahodovým pudinkem a na povrchu postříkané tuhým sněhem.
Ingredience:
Na těsto: | |
300 g | polohrubé mouky |
750 ml | mléka |
2 lžíce | cukru krupice |
2 ks | vajec |
špetka soli | |
olej na smažení | |
máslo na vytření pekáčku | |
Na potření: | |
250 g | jahodového džemu |
Na pudink: | |
4 lžíce | cukru krupice |
2 ks | sáčků jahodového pudinkového prášku |
1 l | mléka |
Na sněhovou čepici: | |
3 lžíce | moučkového cukru |
3 ks | bílků |
Postup:
1. Rozklepnutá vejce důkladně rozšleháme se špetkou soli, krupicovým cukrem a trochou mléka, pak po částech přidáváme polohrubou mouku i zbylé mléko a vypracujeme řídké těsto
2. Na rozehřáté pánvi lehce vytřené olejem postupně usmažíme z těsta po obou stranách dozlatova palačinky, které potřeme jahodovým džemem a svineme
3. Potom palačinky naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme uvařeným pudinkem z mléka, krupicového cukru a jahodových pudinkových prášků a necháme 30 minut zapéct v troubě předehřáté na 170 °C
4. Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, naplníme jím cukrářský sáček s hladkou trubičkou, nastříkáme ho na povrch zapečených palačinek, vložíme zpět do trouby a dopékáme při 200 °C, dokud sníh nezezlátne.