REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinky s pudinkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě zapečené palačinky servírované potřené džemem, polité jahodovým pudinkem a na povrchu postříkané tuhým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
750 mlmléka
2 lžícecukru krupice
2 ksvajec
špetka soli
olej na smažení
máslo na vytření pekáčku
Na potření:
250 gjahodového džemu
Na pudink:
4 lžícecukru krupice
2 kssáčků jahodového pudinkového prášku
1 lmléka
Na sněhovou čepici:
3 lžícemoučkového cukru
3 ksbílků

Postup:

1. Rozklepnutá vejce důkladně rozšleháme se špetkou soli, krupicovým cukrem a trochou mléka, pak po částech přidáváme polohrubou mouku i zbylé mléko a vypracujeme řídké těsto
2. Na rozehřáté pánvi lehce vytřené olejem postupně usmažíme z těsta po obou stranách dozlatova palačinky, které potřeme jahodovým džemem a svineme
3. Potom palačinky naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme uvařeným pudinkem z mléka, krupicového cukru a jahodových pudinkových prášků a necháme 30 minut zapéct v troubě předehřáté na 170 °C
4. Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, naplníme jím cukrářský sáček s hladkou trubičkou, nastříkáme ho na povrch zapečených palačinek, vložíme zpět do trouby a dopékáme při 200 °C, dokud sníh nezezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy