REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlina připravená z černého rybízu, cukru, medu, vodky, citronové šťávy a želatiny.


Ingredience:
500 gčerného rybízu
90 gkrupicového cukru
2 kssáčku vanilinového cukru
4 lžícemedu
4 lžícevodky
2 lžícecitronové šťávy
1 lžíceželatiny v prášku
voda
kuličky rybízu na ozdobení

Postup:

1. Krupicový cukr i vanilinové cukry zalijeme asi 2 dl vody a za stálého míchání povaříme, až se cukr zcela rozpustí, přidáme kuličky rybízu a krátce povaříme, po vychladnutí směs lehce rozmixujeme a ještě propasírujeme přes síto
2. Želatinu necháme nabobtnat ve 4 lžících studené vody, pak ji zahřejeme, až se rozpustí a vmícháme spolu s vodkou, medem a citronovou šťávou do propasírované rybízové hmoty
3. Směs nalijeme do vhodné nádoby, uložíme do mrazničky a za občasného promíchání ji necháme zamrazit, když ještě není hmota zcela zmrzlá, rozmixujeme ji, znovu uložíme do mrazničky a necháme nejméně 3 hodiny mrazit
4. Před podáváním necháme sorbet lehce povolit, vykrojíme z něho kuličky, upravíme je na dezertní talířky, doplníme kuličkami rybízu a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy