Rozmixované třešně smíchané s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, medem, griotkou, troškou sektu a želatinou, vše rozmixované a několikrát zmrazené.
Ingredience:
500 g | třešní |
120 g | cukru |
60 g | medu |
1 ks | vanilkového cukru |
1 lžíce | práškové želatiny |
1 lžíce | citronové šťávy |
300 ml | sektu |
40 ml | griotky |
voda | |
Na ozdobení: | |
100 g | třešní |
Postup:
1. Želatinu dobře rozmícháme s vodou, necháme asi 3 minuty bobtnat, pak ji zahříváním v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme (pozor nesmí se vařit)
2. Omyté, okapané třešně vypeckujeme, rozmixujeme, přidáme k nim cukr, vanilkový cukr, med, griotku, citronovou šťávu, trošku sektu a nakonec po částech vmícháme rozpuštěnou želatinu
3. Vše důkladně rozšleháme, nalijeme do vhodné nádoby a dáme mrazit, při mražení směs občas promícháme
4. Částečně zmrazený sorbet rozmixujeme, opět uložíme do mrazáku, znovu promícháváme, čím častěji při mražení promícháváme, tím je jemnější
5. Hotový třešňový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače na zmrzlinu, podáváme ve vychlazených sklenicích, přelitý zbylým sektem a ozdobený čerstvou třešní.