REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Osvěžující šampaňský sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmixované třešně smíchané s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, medem, griotkou, troškou sektu a želatinou, vše rozmixované a několikrát zmrazené.


Ingredience:
500 gtřešní
120 gcukru
60 gmedu
1 ksvanilkového cukru
1 lžícepráškové želatiny
1 lžícecitronové šťávy
300 mlsektu
40 mlgriotky
voda
Na ozdobení:
100 gtřešní

Postup:

1. Želatinu dobře rozmícháme s vodou, necháme asi 3 minuty bobtnat, pak ji zahříváním v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme (pozor nesmí se vařit)
2. Omyté, okapané třešně vypeckujeme, rozmixujeme, přidáme k nim cukr, vanilkový cukr, med, griotku, citronovou šťávu, trošku sektu a nakonec po částech vmícháme rozpuštěnou želatinu
3. Vše důkladně rozšleháme, nalijeme do vhodné nádoby a dáme mrazit, při mražení směs občas promícháme
4. Částečně zmrazený sorbet rozmixujeme, opět uložíme do mrazáku, znovu promícháváme, čím častěji při mražení promícháváme, tím je jemnější
5. Hotový třešňový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače na zmrzlinu, podáváme ve vychlazených sklenicích, přelitý zbylým sektem a ozdobený čerstvou třešní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy