Salát připravený ze švestek, jablek, kompotované dýně a jader vlašských ořechů, ochucený cukrovým sirupem, vanilkovým cukrem a griotkou.
Ingredience:
500 g | švestek |
300 g | kompotované dýně |
300 g | jablek |
70 g | krupicového cukru |
50 g | nasekaných jader vlašských ořechů |
100 ml | vody |
50 ml | griotky |
vanilkový cukr | |
citrónová kůra |
Postup:
1. Krupicový cukr si svaříme s vodou, pak ho sundáme z ploténky, přidáme kousek citrónové kůry a necháme sirup 15 minut stát, poté z cukrového sirupu vyndáme citrónovou kůru
2. Švestky si omyjeme, vypeckujeme a podélně nakrájíme na čtvrtky
3. Pak si nakrájíme oloupaná jablka bez jádřince a kompotovanou dýni na nudličky
4. Poté si do mísy dáme nakrájené švestky, dýni, jablka a nasekané vlašské ořechy, vše zalijeme cukrovým sirupem, griotkou a důkladně promícháme, nakonec salát dle chuti dochutíme vanilkovým cukrem
5. Hotový salát necháme v ledničce vychladit a poté servírujeme.