Červený grep nakrájený na kousky, servírovaný promíchaný spolu s mangem a jablky, salát dochucený cukrem, rumem a skořicí.
Ingredience:
2 ks | jablky |
1 ks | červeného grepu |
1 ks | manga |
0,5 cl | rumu |
skořice | |
cukr |
Postup:
1. Oloupaný grep rozděláme na měsíčky a pokrájíme, mango oloupeme, vyjmeme pecku, rovněž pokrájíme na kostičky, omytá jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky
2. Ovoce posypeme skořicí, cukrem a zalijeme rumem, necháme vychladit.
Mohou se kombinovat i jiné druhy šťavnatého ovoce, vhodný je například pomeranč, kiwi, kaki, hruška, meloun atd. Salát také můžeme před podáváním ozdobit vyšlehanou šlehačkou.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek