REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný salát s rumem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Červený grep nakrájený na kousky, servírovaný promíchaný spolu s mangem a jablky, salát dochucený cukrem, rumem a skořicí.


Ingredience:
2 ksjablky
1 ksčerveného grepu
1 ksmanga
0,5 clrumu
skořice
cukr

Postup:

1. Oloupaný grep rozděláme na měsíčky a pokrájíme, mango oloupeme, vyjmeme pecku, rovněž pokrájíme na kostičky, omytá jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky
2. Ovoce posypeme skořicí, cukrem a zalijeme rumem, necháme vychladit.

Doporučení:

Mohou se kombinovat i jiné druhy šťavnatého ovoce, vhodný je například pomeranč, kiwi, kaki, hruška, meloun atd. Salát také můžeme před podáváním ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy