Tenké plátky cukety promíchané s kousky ovoce a podrcenými vlašskými ořechy, zakápnuté olivovým olejem a nakonec přelité javorovým sirupem.
Ingredience:
1 ks | cukety |
1 ks | granátové jablko |
1/4 ks | menšího cukrového melounu |
2 ks | jablka |
1 hrst | nasekaných vlašských ořechů |
javorový sirup | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Cuketu přepůlíme, osolíme a necháme 30 minut odležet, pak ji důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky
- Omytá jablka zbavená jadřinců nakrájíme na osminky, ty ještě přepůlíme
- Dužinu melounu zbavenou semínek nakrájíme na menší kostky či plátky
- Granátové jablko přepůlíme, vydlabeme semínka
- Vše spolu smícháme, včetně posekaných vlašských ořechů, salát pak zakápneme olivovým olejem, okořeníme nejlépe čerstvě podrceným pepřem a nakonec přelijeme javorovým sirupem.