REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný rosol

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z rybízu, borůvek, želatiny, cukru a ovocných šťáv.


Ingredience:
300 grybízu
300 gborůvek
100 gpískového cukru
80 gmleté želatiny
1,2 lrybízové šťávy a jablečného moštu v poměru 1:1
citronová šťáva

Postup:

1. Želatinu namočíme asi na 15 minut do poloviny vlažné rybízové šťávy a jablečného moštu, pak nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme, až se želatina rozpustí 2. Pak přidáme pískový cukr, zbylou rybízovou šťávu s jablečným moštem a mícháme, až se cukr rozpustí, nakonec dochutíme citronovou šťávou
3. Do tuhnoucího rosolu přimícháme očištěné, opláchnuté ovoce (trochu si dáme stranou na ozdobu), naplníme ho do bábovkové nebo pudinkové formy a necháme v chladu několik hodin ztuhnou
4. Potom dno formy ponoříme do vroucí vody, rosol vyklopíme na mísu, přizdobíme zbylým ovocem a před podáváním dozdobíme šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy