Ricotta je italský, jemně nasládlý, tvarohový sýr. V kombinaci s ovocem vznikne chutný, osvěžující a výživný dezert. Navíc je velmi jednoduchý, protože se nepeče.
Ingredience:
250 g | ricotty |
2 hrsti | borůvek, jahod nebo jiného ovoce |
2 lžíce | Korunního cukru krystal |
1 sáček | želatiny v prášku |
kůru z citronu | |
oříšky nebo čokoládu podle chuti | |
vhodné poháry na servírování (lze použít i skleničky) |
Postup:
- Polovinu ovoce rozmačkáme se lžící cukru.
- Podle návodu připravíme želatinu a smícháme ji s ovocnou směsí.
- Na dno skleničky dáme ¼ celých plodů a zalijeme želatinovou směsí
- Necháme ztuhnout a mezitím si připravíme ricottový krém – smícháme ricottu, lžíci cukru a špetku citronové kůry. Dáme na ovocné želé a dozdobíme zbytkem čerstvého ovoce.
Pro přilepšení můžeme poháry posypat oříšky či hoblinkami čokolády.
Poznámka:Recept k článku: Sladké MDŽ: 3 dezerty, které zvládne každý muž