REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné jednohubky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušené meruňky plněné mandlemi a máčené v rozpuštěné tmavé čokoládě, švestky plněné vlašskými ořechy a máčené v bílé rozpuštěné čokoládě, datle plněné válečky z pistácií a marcipánu.


Ingredience:
Rozpis na 30 kusů:
50 gbílé čokoládové polevy
50 gtmavé čokoládové polevy
30 gmarcipánové hmoty
20 gnesolených pistácií
10 kssušených datlí
10 ksloupaných mandlí
10 kssušených meruněk
10 kssušených švestek
5 ksjader vlašských ořechů

Postup:

1. Omyté meruňky podélně nařízneme, do každé vložíme mandli, pak je namočíme z poloviny do rozpuštěné tmavé čokolády a na kovové mřížce necháme zaschnout
2. Švestky omyjeme, osušíme, nařízneme je a každou z nich naplníme půlkou vlašského ořechu, namočíme je do rozpuštěné bílé čokolády a necháme ztuhnout
3. Oloupané pistácie nastrouháme a propracujeme s marcipánovou hmotou, potom vymodelujeme válečky a rozdělíme je do vypeckovaných datlí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy