REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocná žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žemlovka upečená dozlatova s náplní jahod, rebarbory a dalších ingrediencí.


Ingredience:
150 gjahod
150 grebarbory
100 gcukru krupice
400 mlmléka
2 lžícemásla
6 ksplátků toastového chleba
2 ksvajec
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání

Postup:

1. Rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem rozšleháme v mléce a pak v něm namočíme plátky toastového chleba
2. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na 2 cm kousky, spaříme vřelou vodou, necháme okapat a očištěné jahody nakrájíme na půlky
3. Chléb střídavě s rebarborou a jahodami rovnáme po vrstvách do máslem vymazané zapékací mísy, končíme vrstvou plátků toastového chleba
4. Poklademe vločkami másla a zalijeme zbývajícím vaječným mlékem
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C 20 minut
6. Ještě horkou žemlovku posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy