REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinový džem IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborný džem z povařených ostružin smíchaných s cukrem a kyselinou citronovou.


Ingredience:
2 kgostružin
1 kgpískového cukru
8 gkyseliny citronové

Postup:

1. Ostružiny očistíme, opláchneme, necháme okapat, 1/
2 kg dáme stranou a zbylou část prolisujeme na mlýnku
2. Přidáme pískový cukr a vaříme asi 15 minut, potom přidáme zbylé celé ostružiny a za průběžného míchání vaříme do zhoustnutí
3. Nakonec vmícháme kyselinu citronovou
4. Horkým džemem plníme čistě vymyté skleničky, dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy