REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinový džem III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den odleželé ostružiny smíchané s želírovacím cukrem, povařené s citronovou šťávou a kůrou.


Ingredience:
1 kgostružin
1 kgželírovacího cukru
citronová šťáva z 1 citronu
citronová kůra z 1/2 citronu

Postup:

1. Ostružiny očistíme, opláchneme a necháme okapat
2. V kastrolu se silným dnem promícháme ostružiny s želírovacím cukrem a necháme stát do druhého dne
3. Pak přidáme citronovou šťávu a dobře omytou nakrájenou citronovou kůru, za průběžného míchání přivedeme k varu a povaříme 10-15 minut do zhoustnutí
4. Vyjmeme citronovou kůru, horký džem naplníme do čistých skleniček, dobře je uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Doporučení:

Zvlášť pikantní chuť dosáhneme, když krátce před naplněním do džemu přidáme trochu rumu nebo ostružinový likér.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy