REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den odležené ostružiny s cukrem, povařené, sterilované.


Ingredience:
2 kgostružin
1,6 kgcukru
zavařovací sklenice

Postup:

1. Ostružiny vsypeme po vrstvách do kameninového hrnce nebo neoprýskané smaltové nádoby
2. Každou vrstvu posypeme cukrem
3. Nádobu přikryjeme poklicí a uložíme v chladu
4. Druhý den uvedeme do varu a od bodu varu vaříme 20 minut
5. Džem nalijeme do sklenic, povážeme celofánem nebo dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy