REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinové želé s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Želé z ostružin, hrušek, želírujícího džusu a cukru, podávané s jogurtovým dresinem.


Ingredience:
250 gostružin + na ozdobení
15 gželatiny + voda
2 kshrušek
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícehroznového cukru
1 ljablečného džusu
lístečky meduňky na ozdobení
Na jogurtový dresink:
1 lžícehroznového cukru
100 mlmléka
150 gbílého jogurtu

Postup:

1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky, zakapeme citronovou šťávou, promícháme s očištěnými ostružinami a zasypeme hroznovým cukrem
2. Mezitím namočíme do studené vody želatinu, pak ji rozpustíme v horkém džusu
3. Ovoce ozdobně poskládáme do formiček, zalijeme želírujícím džusem a dáme na 1 hodiny do chladničky
4. Připravíme si jogurtový dresink; bílý jogurt promícháme s mlékem a dochutíme hroznovým cukrem
5. Tuhé želé opatrně vyklopíme na talířky, ozdobíme lístečky meduňky i několika ostružinami a podáváme s jogurtovým dresinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy