REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkové želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehké a osvěžující ovocné želé.


Ingredience:
2 kssáčku čiré nebo žluté želatiny v prášku
1 kssáčku vanilinového cukru
1 ksmeruňkového kompotu
sladké bílé víno (množství podle potřeby)
šťáva z 1/2 citronu

Postup:

1. Kompotované meruňky slijeme a šťávu nalijeme do kastrolu, přidáme citronovou šťávu, vanilinový cukr a vše dolijeme bílým vínem, abychom získali celkem 5 dl tekutiny
2. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, vmícháme ji do směsi v kastrolu a 1 minutu povaříme, pak želatinu odstavíme na 5 minut z tepla 3. Mezitím meruňky nakrájíme na měsíčky nebo nudličky
4. Ještě tekuté želé rozdělíme na dno skleniček nebo pohárů, rychle do nich vložíme nakrájené meruňky, zalijeme zbývajícím želé a necháme v chladu ztuhnout.

Doporučení:

Místo bílého vína můžeme do želé přidat meruňkový nebo jiný oranžovožlutý džus.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy