REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní jablečné želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Želé připravené z jablek povařených spolu s cukrem, při podávání podlité čajovou omáčkou.


Ingredience:
1 kgletních jablek
100 gkrystalového cukru
2 kssáčků vanilkového pudinkového prášku
2 kssáčků vanilinového cukru
1 kssáčku skořicového cukru
2 dljablečného džusu
šťáva z 1 citronu
Na omáčku:
1 lžícecitronové šťávy
2 dlsilného čaje Earl Grey (připravený ze 2 sáčků)
1 dlmedu

Postup:

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na osminky, dáme do kastrolu, přidáme krystalový cukr, vanilinové cukry, skořicový cukr, citronovou šťávu a vše rozvaříme na kaši s kousky tužších jablek
2. Pak zahustíme pudinkovými prášky rozmíchanými v džusu, povaříme asi 3 minuty, naplníme do formiček vypláchnutých studenou vodou a necháme ztuhnout
3. Připravíme si čajovou omáčku; připravíme si silný čaj ze dvou sáčků a ještě vlažný promícháme s medem a citronovou šťávou
4. Ztuhlé želé vyklopíme na talířky, podlijeme čajovou omáčkou a podáváme jako osvěžující dezert.

Doporučení:

Ještě před naplněním můžeme do každé formičky vložit piškot namočený pro dospělé v troše alkoholu (brandy) a pro děti ve šťávě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy