REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kdoulové želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocné želé z kdoulí, jablek, citronové šťávy a cukru se dá využít jako laskomina, nebo použít jako zdobení dortů, dezertů apod.


Ingredience:
1 kgkdoulí
1 kgjablek
750 gcukru
citronová šťáva
voda
olej

Postup:

1. Jablka i kdoule důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou, ovoce vypeckujeme a odstraníme jadřince, rozkrájíme na menší kousky (slupky ponecháme)
2. Mírně podlité vodou dusíme v tlakovém hrnci asi 30 minut
3. Obsah hrnce přepasírujeme přes sítko s malými oky
4. Pyré vaříme tak dlouho, až hmota v hrnci dost zhoustne, pak přidáme cukr a dle chuti citronovou šťávu
5. Hmotu nalijeme do olejem vymazaného plechu a necháme sušit nejprve v troubě vyhřáté na co nejmenší teplotu a nejlépe s pootevřenými dvířky tak 30-50 minut, potom želé dosušíme při pokojové teplotě
6. Hotové želé rozkrájíme na čtverečky, nebo z plátu můžeme vykrájet i jiné tvary.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy