REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostřejší zeleninová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mrkve, cibule, zelených fazolek, cizrny a dalších ingrediencí, okořeněná mletou pálivou paprikou, nastrouhaným zázvorem a mletým kmínem.


Ingredience:
400 gplechovky cizrny
100 gzelených fazolek
850 mlzeleninového vývaru
1 lžičkanastrouhaného zázvoru
1/2 lžičkymletého kmínu
1/2 lžičkymleté pálivé papriky
1 lžíceslunečnicového oleje
2 ksvelkých mrkví
1 ksstroužku česneku
1 ksvelké cibule
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji opékáme 2 minuty oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný zázvor a oloupaný, utřený stroužek česneku
2. Přidáme mletý kmín, mletou pálivou papriku, opečeme, po další minutě vlijeme zeleninový vývar, přidáme oloupané, na kolečka nakrájené mrkve, přivedeme k varu a vaříme 10 minut
3. Pak do polévky dáme okapanou, osušenou cizrnu a krátce vše prohřejeme
4. Tyčkovým mixérem polévku rozmixujeme tak, aby část cizrny i mrkve zůstala v celku
5. Nakonec přidáme fazolky, 3 minuty povaříme, podle chuti osolíme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy