Polévka připravená podle marocké kuchyně. Základní ingrediencí je květák, kuřecí či zeleninový vývar a chilli pasta.
Ingredience:
1 ks | velkého květáku |
1 l | kuřecího vývaru (zeleninového) |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | červené chilli pasty + na ozdobu |
1/2 lžičky | mleté skořice |
1/2 lžičky | mletého koriandru |
1/2 lžičky | kmínu |
50 g | mandlových lupínků na ozdobu |
mletý pepř na ozdobu | |
máslo na opékání |
Postup:
1. Květák omyjeme, odřízneme košťál a rozebereme ho na růžice (z nejhezčích nakrájíme pár plátku na ozdobu)
2. Na rozehřátý olivový olej vsypeme mletou skořici, kmín, mletý koriandr a opékáme, dokud koření neuvolní vůni
3. Pak vmícháme chilli pastu, po chvíli vlijeme horký kuřecí vývar nebo zeleninový, přidáme květák a vaříme asi 20 minut doměkka
4. Potom polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem a podle chuti osolíme
5. Podáváme ozdobené chilli pastou, mletým pepřem, na sucho opečenými mandlovými lupínky a plátky květáku opečenými na másle.