REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marocká harira

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá polévka z dušené cizrny, jehněčího masa, rajčat, šalotky … čočky a koření.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
400 gjehněčího masa
200 gsterilovaných loupaných rajčat
150 gcizrny
100 gčočky
100 gpolévkových nudlí
4 lžícenasekaného estragonu
2 lžícemásla
2 lžícenasekané listové petržele
1 lžičkakurkumy
0,5 lžičkyskořice
4 ksšalotky (bílá cibule)
1 kscibule
0,5 lvody
mletý pepř
sůl
citrón, skořice a estragon na zdobení

Postup:

1. Cizrnu propláchneme vodou a necháme ve studené vodě máčet celou noc
2. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme
3. Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na malé kostky
4. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme společně kostky masa s kurkumou, skořicí cibulí, estragonem a petrželkou
5. Cca po 5minutách restování přidáme rajčata, vše dusíme 15minut
6. Pod studenou vodou propláchlou čočku přidáme do hrnce k masu i s okapanou cizrnou
7. Vše zalijeme půllitrem vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu, vaříme 1hodinu
8. V závěru přidáme oloupané šalotky a vše povaříme dalších 10 minut
9. Nakonec přidáme polévkové nudle a celou směs necháme probublávat, až se nám nudle uvaří
10. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme ozdobené plátkem citrónu, kouskem skořice a nasekaným estragonem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy