REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříškové oválky s krémem a čokoládovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené oříškové oválky ozdobené kakaovým krémem a čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
250 gnamletých ořechů
200 gmoučkového cukru
60 ghrubé mouky
2 ksžloutky
1 ksvejce
Na kakaový krém:
160 gmásla
120 gcukru krupice
80 gHery
30 gkakaa
2 ksvejce
Na čokoládovou polevu:
200 gčokolády
10 gztuženého tuku

Postup:

1. Vše na těsto ručně smícháme, vypracujeme těsto, které necháme v lednici přes noc odpočívat
2. Máslo vyšleháme, do hrnce položeného ve vodní lázni dáme vejce, nasypeme cukr a vymícháme dohusta, po 10 minutách bude směs hotová, pak ji dáme do vodní lázně a ještě chvíli mícháme, pak směs dáme k vyšlehanému máslu, přidáme kakao, případně rum, dáme také do lednice
3. Na pomoučené pracovní desce rozválíme těsto, nejlépe přes igelitový pytlík, vykrájíme oválky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně 10 minut
5. Připravíme si čokoládovou polevu; do nádoby ve vodní lázni naházíme nalámanou čokoládu, přidáme tuk a mícháme, až se vše spojí
6. Jednotlivé oválky pomocí cukrářského sáčku ozdobíme krémem a máčíme v čokoládě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy