REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříšková čokoláda v čokoládovém pelíšku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácí podmínkách vyrobená chutná oříšková zmrzlina, servírovaná na čokoládových hoblinkách posypaných praženými lískovými oříšky, zdobená šlehačkou a mochyněmi. Rozpis na 6 porcí.


Ingredience:
Na zmrzlinu:
300 mlkondenzovaného slazeného mléka
100 mlplnotučného mléka
1 lžícemedu
1/2 lžičkyvanilkové esence
100 gjemně strouhaných oříšků
Na dohotovení:
200 gčokoládových hoblinek
50 gpražených lískových oříšků
6 ksmochyně
moučkový cukr na posypání
šlehačka

Postup:

1. Dobře vychlazené kondenzované mléko smícháme s medem, plnotučným mlékem, vanilkovou esencí a strouhanými oříšky, směs naplníme nejlépe do kovové misky a necháme zmrznout, pod dobu zmrazování zmrzlinu několikrát promícháme
2. Na vychlazené talířky nebo misky urovnáme čokoládové hoblinky, posypeme je moučkovým cukrem a praženými oříšky, do středu každé porce umístíme kopeček zmrzliny
3. Talířky nebo misky ještě ozdobíme mochyněmi a šlehačkou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy