V domácí podmínkách vyrobená chutná oříšková zmrzlina, servírovaná na čokoládových hoblinkách posypaných praženými lískovými oříšky, zdobená šlehačkou a mochyněmi. Rozpis na 6 porcí.
Ingredience:
Na zmrzlinu: | |
300 ml | kondenzovaného slazeného mléka |
100 ml | plnotučného mléka |
1 lžíce | medu |
1/2 lžičky | vanilkové esence |
100 g | jemně strouhaných oříšků |
Na dohotovení: | |
200 g | čokoládových hoblinek |
50 g | pražených lískových oříšků |
6 ks | mochyně |
moučkový cukr na posypání | |
šlehačka |
Postup:
1. Dobře vychlazené kondenzované mléko smícháme s medem, plnotučným mlékem, vanilkovou esencí a strouhanými oříšky, směs naplníme nejlépe do kovové misky a necháme zmrznout, pod dobu zmrazování zmrzlinu několikrát promícháme
2. Na vychlazené talířky nebo misky urovnáme čokoládové hoblinky, posypeme je moučkovým cukrem a praženými oříšky, do středu každé porce umístíme kopeček zmrzliny
3. Talířky nebo misky ještě ozdobíme mochyněmi a šlehačkou a ihned podáváme.