REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Orientální ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená křidélka s medem, sójovou omáčkou, smetanou, kořením a chilli papričkou, podávaná s orestovanými kousky jablka spolu s cibulkou.


Ingredience:
800 gkuřecích křidélek
100 grozinek
1 lžičkanasekané chilli papričky
1/2 lžičkydrceného koriandru
2 lžícemedu
1 lžícesójové omáčky
0,5 dloleje
0,5 dlsmetany nebo kokosového mléka
3 ksdrcených hřebíčků
1 ksjarní cibulky
1 ksstředně velkého jablka
špetka muškátového květu
kousek celé skořice
voda
sůl

Postup:

1. V kastrolu rozpálíme 2/
3 oleje, přidáme očištěná křidélka a po obou stranách opečeme, přisypeme rozinky a opékáme, dokud se rozinky nezačnou nafukovat
2. Pak odstavíme z tepla, přidáme koření, 1,5 lžíce medu, sójovou omáčku, očištěnou na drobno nakrájenou chilli papričku, smetanu nebo kokosové mléko a vše promícháme
3. Přiklopené vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a pečeme doměkka (asi 30 minut), během pečení podle potřeby podlijeme trochou vody
4. Mezitím opláchnuté jablko rozkrojíme na osminy, odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky, cibulku opláchneme, zbavíme oschlých konců a příčně nakrájíme na plátky
5. V kastrůlku na zbylém rozehřátém oleji zprudka orestujeme nakrájené jablko, přidáme cibulku, zbytek medu, špetku soli, promícháme a odstavíme z tepla
6. Hotová křidélka rozdělíme na talíře, doplníme jablky a podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy