REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová křidélka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí křidélka pečená dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgkuřecích křídel
Na marinádu:
1/2 hrnkusójové omáčky
1 lžičkakukuřičného škrobu
1 lžícesherry
1 lžíceoleje
1 lžícecukru
1 hrstsekaných vlašských ořechů

Postup:

1. Očištěná kuřecí křídla opláchneme a osušíme
2. Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, sherry, olej a cukr, přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí
3. Do vychladlé směsi rozmícháme kukuřičný škrob, smícháme s nadrobno nasekanými vlašskými ořechy, vložíme křidélka a necháme 1-2 hodiny marinovat
4. Potom marinovaná křidélka rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut).

Doporučení:

Podáváme s listovým salátem a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy