Další z receptů Ládi Hrušky, tentokrát na kuře upečené v troubě posazené na otevřené plechovce piva.
Ingredience:
1 ks | kuřete v celku velké tak 1,5 kg |
1 ks | plechovka černého piva 0,33 l |
oblíbené koření například grilovaci, koření na grilovaná kuřata .... | |
Na marinádu: | |
3 lžíce | sojové omáčky |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | medu |
1 lžíce | červené chilli omáčky |
1 lžíce | vinného octa |
1 lžička | tyminánu |
4 ks | stroužky česneku |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté kuře osolíme uvnitř i z venku, posypeme kořením, zalijeme marinádou a necháme nejméně 1 hodinu marinovat
2. Plechovku piva důkladně omyjeme horkou vodou, otevřeme ji, třetinu odlijeme, ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, pak kuře na plechovku posadíme, jako na stojánek a to tak, aby plechovka byla ze dvou třetin uvnitř kuřete
3. Kuře postavíme do pekáčku, aby do něj mohla odkapávat šťáva, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 100 minut, během pečení kuře můžeme průběžně potírat zbylým pivem.
Díky pivu, které se při pečení odpařuje, je kuře křehčí, jemnější … marinádu si můžete připravit i jinou, přímo podle své chuti.
Poznámka:Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.