Výsledná chuť kuřecího masa podle tohoto receptu by měla být nasládlá a lehce navinulá. Jedná se o kuřecí paličky opečené za všech stran na oleji, pak dopečené v troubě na restované cibuli a žampionech, podlité červeným vínem, dochucené třtinovým cukrem a povidly.
Ingredience:
8 ks | kuřecích paliček |
1 ks | cibule |
1 ks | snítky rozmarýnu |
500 g | žampionů |
400-500 ml | červeného vína |
2 lžíce | švestkových povidel |
2 lžíce | oleje |
1-2 lžíce | třtinového cukru |
sůl dle potřeby |
Postup:
1. V rozpáleném oleji opečeme kuřecí paličky ze všech stran
2. Poté je přemístíme do pekáčku a okořeníme grilovacím kořením
3. Ve výpeku osmahneme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a 10 minut restujeme, tuto směs přidáme do pekáčku k paličkám
4. Do hrnce nalijeme víno, přidáme povidla a rozmícháme, necháme zevřít, přidáme cukr a sůl dle chuti, vaříme 10 minut a pak nalijeme do pekáčku
5. Přidáme rozmarýn a odkryté pečeme v troubě na 200 °C doměkka cca 1 hodinu.
6. Podáváme s čerstvou nebo opečenou bagetou.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová