Na plechovce s pivem upečené kuře. Díky pivu, které se při pečení vypařuje je maso úžasně měkké a kuřecí prsa jsou křehká a nevysušená.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | malé plechovky piva |
100 g | másla |
kmín | |
pepř | |
červená paprka nebo grilovací koření | |
sůl |
Postup:
- Omyté kuře osolíme uvnitř i z venku, okořeníme ho kmínem, pepřem a červenou paprikou nebo grilovacím kořením
- Plechovku piva důkladně omyjeme horkou vodou, otevřeme ji, třetinu odlijeme, pak kuře na plechovku posadíme, jako na stojánek a to tak, aby plechovka byla ze dvou třetin uvnitř kuřete
- Kuře postavíme do pekáčku, aby do něj mohla odkapávat šťáva, vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 °C a pečeme asi 90 minut, během pečení kuře průběžně potíráme zbylým pivem a povoleným máslem.
Místo červené papriky a kmínu můžete použít nějaké univerzální koření na pečené kuře. Pokud máte gril v troubě, lze kuře jen grilovat, nebo upéci a pak dogrilovat na kůrčičku.