REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plechovce s pivem upečené kuře. Díky pivu, které se při pečení vypařuje je maso úžasně měkké a kuřecí prsa jsou křehká a nevysušená.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksmalé plechovky piva
100 gmásla
kmín
pepř
červená paprka nebo grilovací koření
sůl

Postup:

1. Omyté kuře osolíme uvnitř i z venku, okořeníme ho kmínem, pepřem a červenou paprikou nebo grilovacím kořením
2. Plechovku piva důkladně omyjeme horkou vodou, otevřeme ji, třetinu odlijeme, pak kuře na plechovku posadíme, jako na stojánek a to tak, aby plechovka byla ze dvou třetin uvnitř kuřete
3. Kuře postavíme do pekáčku, aby do něj mohla odkapávat šťáva, vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 °C a pečeme asi 90 minut, během pečení kuře průběžně potíráme zbylým pivem a povoleným máslem.

Doporučení:

Místo červené papriky a kmínu můžete použít nějaké univerzální koření na pečené kuře.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy