REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené košíčky plněné náplní z ořechů, cukru, medu, rumu a mléka, přelité rozpuštěnou čokoládou, zdobené cukrovým zdobením, kokosem nebo mandlemi.


Ingredience:
250 ghladké mouky
150 gmásla
100 gmoučkového cukru
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksžloutku
Na náplň:
1 lžičkaperníkového koření
4 lžícerumu
1 lžícemedu
100 mlmléka
150 gmletých ořechů
100 gmoučkového cukru
mleté piškoty podle potřeby
Na dohotovení:
100 gčokolády na vaření
40 g100% tuku
Na ozdobení:
cukrové zdobení
kokos
mandle

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový i vanilkový cukr, změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutek a vypracujeme hladké těsto
2. Pak kousky těsta vtlačíme ke stěnám plechových formiček na košíčky tak, aby prostředek zůstal prázdný a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova (asi 15 minut), ještě teplé vyklopíme a necháme vychladnout
3. Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme med, přivedeme k varu a do vroucího mléka nasypeme na jemno mleté ořechy, krátce povaříme, přidáme moučkový cukr, rum, perníkové koření a vše promícháme (pokud je náplň příliš řídká, zahustíme ji na jemno mletými piškoty)
4. Připravenou náplň rozdělíme do košíčků, přelijeme čokoládou, kterou jsme rozpustili s tukem ve vodní lázni a ozdobíme cukrovým zdobením, kokosem nebo nasekanými mandlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy