Slepovaná srdíčka máčená v čokoládové polevě, zdobená mandlovými plátky nebo půlkami vlašských ořechů.
Ingredience:
Rozpis na 40 kusů: | |
350 g | vlašských ořechů |
200 g | hladké mouky |
150 g | rozinek |
100 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
Na dohotovení: | |
100 g | pikantního džemu |
100 g | čokoládové polevy |
50 g | mandlových lupínků nebo o něco více půlek vlašských ořechů |
Postup:
1. Rozinky umeleme na masovém strojku, vlašské ořechy nastrouháme nebo také nameleme na jemno, rozinky s ořechy nasypeme do větší mísy
2. Přidáme mouku, moučkový cukr, vejce a vše zpracujeme na hladkou hmotu, kterou rozválíme na plát silný 3 mm
3. Z těsta vykrajujeme srdíčka, ta poklademe na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C
4. Pečeme přibližně 20 minut, hotová srdíčka necháme vychladnout, pak je opatrně sloupneme z pečícího papíru
5. Polovinu srdíček potřeme pikantním džemem (rybízový, malinový) a slepujeme je s nepotřenými srdíčky
6. Slepené cukroví namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě (některá srdíčka můžeme čokoládou jen postříkat) a ozdobíme mandlovými plátky nebo půlkami vlašských ořechů.
Mandle můžete nahradit oloupanými lískovými oříšky nebo půlkami vlašských ořechů.