REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová srdíčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená srdíčka z ořechového těsta, slepovaná krémem, potřená polevou, zdobená vlašskými ořechy.


Ingredience:
120 gvlašských ořechů
100 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
100 gtuku Hery
1 lžícerumu
2 ksvajec
Na krém:
100 gmoučkového cukru
120 gvlašských ořechů
1 lžícemedu
1 lžícerumu
2 ksžloutků
Na polevu:
100 gmoučkového cukru
2 lžícecitronové šťávy
2 lžícehorké vody
potravinářské barvy
vlašské ořechy na zdobení

Postup:

1. Změklý tuk nakrájený na menší kousky utřeme s moučkovým cukrem, vejci i rumem, přidáme na jemno mleté vlašské ořechy, prosátou polohrubou mouku a vypracujeme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, pak necháme vychladnout na kovové mřížce
3. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s moučkovým cukrem, potom odstavíme, přidáme med, rum, na jemno mleté vlašské ořechy, necháme cca 30 minut odležet a vychladnout, polovinu upečených srdíček potřeme připraveným krémem a slepíme je se zbylými srdíčky 5. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a horkou vodou do hladké, lesklé polevy, kterou rozdělíme na dvě části a každou obarvíme jiným potravinářským barvivem (např. střed poloviny srdíček potřeme růžovou polevou a zbylá srdíčka žlutou)
6. Nakonec ještě před zaschnutím můžeme některá srdíčka dozdobit půlkou vlašského ořechu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy