REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová srdíčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená srdíčka z ořechového těsta, slepovaná krémem, potřená polevou, zdobená vlašskými ořechy.


Ingredience:
120 gvlašských ořechů
100 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
100 gtuku Hery
1 lžícerumu
2 ksvajec
Na krém:
100 gmoučkového cukru
120 gvlašských ořechů
1 lžícemedu
1 lžícerumu
2 ksžloutků
Na polevu:
100 gmoučkového cukru
2 lžícecitronové šťávy
2 lžícehorké vody
potravinářské barvy
vlašské ořechy na zdobení

Postup:

1. Změklý tuk nakrájený na menší kousky utřeme s moučkovým cukrem, vejci i rumem, přidáme na jemno mleté vlašské ořechy, prosátou polohrubou mouku a vypracujeme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, pak necháme vychladnout na kovové mřížce
3. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s moučkovým cukrem, potom odstavíme, přidáme med, rum, na jemno mleté vlašské ořechy, necháme cca 30 minut odležet a vychladnout, polovinu upečených srdíček potřeme připraveným krémem a slepíme je se zbylými srdíčky 5. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a horkou vodou do hladké, lesklé polevy, kterou rozdělíme na dvě části a každou obarvíme jiným potravinářským barvivem (např. střed poloviny srdíček potřeme růžovou polevou a zbylá srdíčka žlutou)
6. Nakonec ještě před zaschnutím můžeme některá srdíčka dozdobit půlkou vlašského ořechu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy