REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová srdíčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená srdíčka z ořechového těsta, slepovaná krémem, potřená polevou, zdobená vlašskými ořechy.


Ingredience:
120 gvlašských ořechů
100 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
100 gtuku Hery
1 lžícerumu
2 ksvajec
Na krém:
100 gmoučkového cukru
120 gvlašských ořechů
1 lžícemedu
1 lžícerumu
2 ksžloutků
Na polevu:
100 gmoučkového cukru
2 lžícecitronové šťávy
2 lžícehorké vody
potravinářské barvy
vlašské ořechy na zdobení

Postup:

1. Změklý tuk nakrájený na menší kousky utřeme s moučkovým cukrem, vejci i rumem, přidáme na jemno mleté vlašské ořechy, prosátou polohrubou mouku a vypracujeme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, pak necháme vychladnout na kovové mřížce
3. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s moučkovým cukrem, potom odstavíme, přidáme med, rum, na jemno mleté vlašské ořechy, necháme cca 30 minut odležet a vychladnout, polovinu upečených srdíček potřeme připraveným krémem a slepíme je se zbylými srdíčky 5. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a horkou vodou do hladké, lesklé polevy, kterou rozdělíme na dvě části a každou obarvíme jiným potravinářským barvivem (např. střed poloviny srdíček potřeme růžovou polevou a zbylá srdíčka žlutou)
6. Nakonec ještě před zaschnutím můžeme některá srdíčka dozdobit půlkou vlašského ořechu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy