Pečená srdíčka z ořechového těsta, slepovaná krémem, potřená polevou, zdobená vlašskými ořechy.
Ingredience:
120 g | vlašských ořechů |
100 g | polohrubé mouky |
100 g | moučkového cukru |
100 g | tuku Hery |
1 lžíce | rumu |
2 ks | vajec |
Na krém: | |
100 g | moučkového cukru |
120 g | vlašských ořechů |
1 lžíce | medu |
1 lžíce | rumu |
2 ks | žloutků |
Na polevu: | |
100 g | moučkového cukru |
2 lžíce | citronové šťávy |
2 lžíce | horké vody |
potravinářské barvy | |
vlašské ořechy na zdobení |
Postup:
1. Změklý tuk nakrájený na menší kousky utřeme s moučkovým cukrem, vejci i rumem, přidáme na jemno mleté vlašské ořechy, prosátou polohrubou mouku a vypracujeme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, pak necháme vychladnout na kovové mřížce
3. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s moučkovým cukrem, potom odstavíme, přidáme med, rum, na jemno mleté vlašské ořechy, necháme cca 30 minut odležet a vychladnout, polovinu upečených srdíček potřeme připraveným krémem a slepíme je se zbylými srdíčky 5. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a horkou vodou do hladké, lesklé polevy, kterou rozdělíme na dvě části a každou obarvíme jiným potravinářským barvivem (např. střed poloviny srdíček potřeme růžovou polevou a zbylá srdíčka žlutou)
6. Nakonec ještě před zaschnutím můžeme některá srdíčka dozdobit půlkou vlašského ořechu.