REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé borůvky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V cukrovém sirupu naložené borůvky, ve vhodných sklenicích zalité čistou pálenkou, po uzavření nechané několik týdnů rozležet.


Ingredience:
500 gborůvek
450 gcukru
125 mlpitné vody
750 mlčisté neochucené pálenky (vodka, slivovice ...)
vhodné sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Cukr svaříme s vodou na sirup
2. Pod tekoucí studenou vodou opláchnuté, očištěné borůvky necháme důkladně okapat
3. Připravené borůvky nasypeme do teplého cukrového sirupu, opatrně zamícháme a necháme vychladnout 4. Borůvkovou směs rozdělíme do vhodných sklenic, necháme trochu místa na pálenku, tou pak zalijeme vršky sklenic 5. Důkladně uzavřeme a necháme několik týdnů rozležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy